NEA

Αυτά είναι τα ηλεκτρικά Toyota που θα δούμε στο μέλλον

Σε μία επίδειξη ισχύος η Toyota παρουσίασε ένα λόχο από ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του πλανήτη μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Αν και ο Akio Toyoda έχει εκφράσει εδώ και καιρό τις επιφυλάξεις του απέναντι στην ηλεκτροκίνηση και την δυσαρέσκεια του για την πιεστική μεταστροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας, πρόσφατα μας απέδειξε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα να παρουσιάσει διάφορα ηλεκτρικά concept. Για την ακρίβεια ο CEO της Toyota αναφέρθηκε σε μερικά από τα 30 που θα λανσαριστούν μέχρι το 2030 με τα σήματα της εταιρίας του, αλλά και της Lexus.


Ένα από τα πιο ενδιαφέρονται είναι ένα μικρό SUV που θα τοποθετείται κάτω από το bZ4x. Ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του C-HR και θα μπορούσε να προτάσσει μία παρόμοια σχεδιαστικά δυναμική.

Ενδιαφέρον έχει και ένα αυτοκίνητο πόλης με crossover σχεδίαση που θα μπορούσε να βρίσκεται πάνω από το Aygo-X. Μια πιο τολμηρή θεωρία θα μπορούσε να υποστηρίξει πως θα μπορούσε να είναι και το επόμενο Yaris.

To Prius είναι ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα. Την θέση του θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει ένα ηλεκτρικό σεντάν με πιο ελκυστική σχεδίαση και που ταυτόχρονα θα κάλυπτε και ένα μέρος από την απουσία του Avensis. Αλλά ποιος το θυμάται;

To GR Sports είναι ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο που θα μπορούσε να δείξει την άλλη, ηλεκτρική σπορ πτυχή της μάρκας. Κάλλιστα, θα μπορούσε να είναι η αναβίωση του MR2 και μάλιστα με ένα μοτέρ για πίσω κίνηση ή δύο για τετρακίνηση.

Με τα νέα Ford Ranger και VW Amarok να περνούν στη νέα τους γενιά, η Toyota έχει το βλέμμα της στο επόμενο Tundra. To οποίο θα μπορούσε να έχει μια ηλεκτρική έκδοση, που θα μπορούσε επίσης να έχει και τα σήματα του Hilux.

Κυρίως αμερικανικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει και ένα concept που μας θυμίζει το FJ Cruiser. Ένα τέτοιο ηλεκτρικό 4×4 θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για ένα ηλεκτρικό Ford Bronco.

Για την Lexus το LFA επιστρέφει… ηλεκτρικά. Το σπορ κορυφαίο μοντέλο θα έχει μπαταρία solid state με αυτονομία 700+ χιλιόμετρα και ένα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. Αυτό θα είναι και ένα από τα πιο τελευταία ηλεκτρικά αφού θα λανσαριστεί πιο κοντά στο 2030. Μέχρι τότε, έχει ο καιρός… γυρίσματα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!