NEA

Θανατηφόρο τροχαίο με Tesla Model 3 στο Παρίσι – Δείτε τι έγινε

Η κορυφαία εταιρεία ταξί στο Παρίσι G7 ανέστειλε τη χρήση των αυτοκινήτων Tesla Model 3 στον στόλο της μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα από τα οχήματα της το Σαββατοκύριακο.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της G7, Yann Ricordel, είπε ότι ένας οδηγός ταξί εκτός υπηρεσίας μετέφερε την οικογένειά του σε ένα εστιατόριο όταν το ατύχημα συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο δυστύχημα σκοτώθηκε ένα άτομο, ανέφεραν δύο πηγές την Τρίτη και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν, είπε ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην έρευνα, προσθέτοντας ότι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ, το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και τρεις πεζούς προτού προσκρούσει σε βαν. Το στέλεχος της G7 είπε ότι ο οδηγός προσπάθησε να φρενάρει αλλά το αυτοκίνητο επιτάχυνε. Δεν ήταν σαφές εάν το αυτοκίνητο λειτουργούσε σε λειτουργία Autopilot.

Ο Jerome Coumet, δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος του Παρισιού, δήλωσε στο Twitter: «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι το γκάζι θα είχε κολλήσει».

Ο Ricordel είπε: “Σήμερα, έχουμε δύο αποκλίνουσες απόψεις για το θέμα. Θα διατηρήσουμε την αναστολή του Tesla Model 3 όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ως μέτρο ασφαλείας για τους οδηγούς, τους πελάτες και άλλους χρήστες του δρόμου”.

Στο μεταξύ η Tesla συλλέγει λεπτομερή δεδομένα από τους αισθητήρες και τις κάμερες στα οχήματά της και έχει χρησιμοποιήσει τέτοια δεδομένα στο παρελθόν για να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς ότι τα ατυχήματα προκλήθηκαν από δυσλειτουργία της τεχνολογίας.

Η G7 είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταξί του Παρισιού, με 9.000 συνδεδεμένους οδηγούς. Ο μισός στόλος της G7 είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα και η εταιρεία στοχεύει να έχει έναν 100% πράσινο στόλο μέχρι το 2027. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!