NEA

VW: Οι νέοι κινητήρες TDI καίνε και παραφινικό ντίζελ

Εταιρίες όπως η Volkswagen θεωρούν πως οι κινητήρες πετρελαίου μπορούν να σωθούν χρησιμοποιώντας καύσιμο προσθήκη βιοκαυσίμου.

Ο γερμανικός όμιλος έχει ήδη εξελίξει κινητήρες της οικογένειας TDI οι οποίοι μπορούν να καταναλώσουν ένα ειδικό πετρέλαιο κίνησης, το παραφινικό ντίζελ, το οποίο είναι σε θέση να παράγει έως και 95% χαμηλότερους ρύπους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα μοντέλα της εταιρίας από τον Ιούλιο του 2021 και μετά με τετρακύλινδρους TDI μπορούν να χρησιμοποιήσουν το παραφινικό ντίζελ, το οποίο έχει και πιστοποίηση βιοκαυσίμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της VW, το συγκεκριμένο καύσιμο θα μπορούσε να συντηρήσει την ζήτηση για diesel κινητήρες, καθώς υπολογίζεται ότι μπορεί να αυξήσει την διείσδυσή του στην αγορά κατά 30% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ίσως τελικά οι κινητήρες diesel που έχουν περιπέσει σε δυσμένεια στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης, να μην έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!