NEA

Ford: 1.000.000 αυτοκίνητα από το εργοστάσιο της στην Κραϊόβα

H Ford γιορτάζει σήμερα την παραγωγή 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων που διατηρεί η εταιρεία στην Κραϊόβα της Ρουμανίας με την κατασκευή ενός Puma ST-Line σε χρώμα Desert Island Blue, το οποίο τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα EcoBoost 155 PS.

Η Ford έφτασε στο κατασκευαστικό αυτό ορόσημο 12 χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου της οχήματος στη Ρουμανία το 2009. Παράγοντας αρχικά το επαγγελματικό Transit Connect, στην Κραϊόβα κατασκευάστηκαν επίσης τα καινοτόμα B-MAX MPV και EcoSport SUV, πριν την έναρξη παραγωγής του Ford Puma το 2019.

Νωρίτερα φέτος, η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023 στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024 – αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μεγάλου όγκου παραγωγής που θα κατασκευαστεί στη Ρουμανία.

Η παραπάνω επένδυση θα προστεθεί στις υπάρχουσες, ανεβάζοντας το συνολικό τους ποσό σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2008, όταν η Ford αγόρασε τη συγκεκριμένα μονάδα.

Περισσότερα από 600 ρομπότ έχουν εγκατασταθεί για τη βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας των διαφόρων τμημάτων του εργοστασίου. Επίσης, αυτή τη στιγμή περίπου 6000 άτομα απασχολούνται στις κορυφαίες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων της Ford στη Ρουμανία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!