NEA

Πόσο πιο σπέσιαλ μπορεί να γίνει ένα κλασικό Mini;

Μυριάδες είναι οι περιπτώσεις των κλασικών Mini που αναπαλαιώνονται ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του καθενός.

Ειδικότερα στην Βρετανία, την χώρα καταγωγής του Mini, υπάρχουν πάμπολλες εταιρίες που εξειδικεύονται στην ικανοποίηση όσων έχουν το χρήμα για να προχωρήσουν σε ένα καλό restoration. Μία από αυτές τις εταιρίες είναι και η David Brown Automotive, η οποία μας έχει ήδη παρουσιάσει την σπέσιαλ εκδοχή της Oselli Edition αποτίνοντας φόρο τιμής στον βελτιωτή Oselli.

Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν διάφορα στοιχεία που διαμορφώνουν ένα πολύ ελκυστικό σύνολο. Ενδεικτικά το βλέμμα πέφτει στις ζάντες σε χρώμα γραφίτη ή στα στιλάτα καθίσματα.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαστεί σε 60 μονάδες και μόλις πρόσφατα πωλήθηκε το πρώτο από αυτά σε αγοραστή στην Σκανδιναβία. Και κάπως έτσι για την ολοκλήρωση ενός Oselli Edition απαιτούνται περίπου 1.400 εργατοώρες ανεβάζοντας την τελική τιμή από τις 120.000 ευρώ.

Αρκετά χρήματα για όποιον θέλει ένα κλασικό Mini με βελτιωμένο τον ορίτζιναλ κινητήρα που για την περίσταση αποδίδει 130 ίππους στους μπροστινούς τροχούς προσφέροντας ένα «0-100» σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα. Ίσως και λίγα για τους λάτρεις ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!