NEA

Φυλακισμένοι θα φτιάχνουν οχήματα για τη ρωσική Kamaz

Η Kamaz αντιμετωπίζει ελλείψεις που αφορούν περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό στο Naberzhnye Chelny.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, έτσι και στη Ρωσία λόγω της πανδημίας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό. Έτσι, η αρμόδια αρχή για τα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας πρότεινε την λύση των τρόφιμων των φυλακών για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Ανάμεσα στις εταιρίες με τις σημαντικότερες ελλείψεις είναι και η Kamaz, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής φορτηγών οχημάτων στην Ρωσία. Ο CEO της εταιρίας Sergei Kogogin δήλωσε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τρόφιμους φυλακών για να καλύψει τις ανάγκες της παραγωγής της Kamaz,

Ωστόσο, αυτό θα δημιουργούσε μια περίεργη κατάσταση τόσο για τους υπάρχοντες εργάτες, όσο και για όσους έχουν φτάσει εκεί ως ενισχύσεις από το Ουζμπεκιστάν. Επιπρόσθετα, στην κοινή γνώμη η εκμετάλλευση των φυλακισμένων ως εργάτες ακούγεται άδικα, ενώ θα μπορούσε να κλονίσει και την εικόνα της Daimler που κατέχει το 15% της Kamaz.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!