NEA

Στο στόχαστρο των αρχών ασφαλείας αυτοκινήτων των ΗΠΑ τα Tesla

Οι ρυθμιστικές αρχές της ασφάλειας αυτοκινήτων των ΗΠΑ δήλωσαν την Τετάρτη ότι άρχισαν επίσημη έρευνα ασφάλειας για 580.000 οχήματα Tesla που πωλήθηκαν από το 2017 λόγω της απόφασης της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτρέψει την αναπαραγωγή παιχνιδιών στην μπροστινή κεντρική οθόνη αφής.

Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) είπε ότι η προκαταρκτική αξιολόγησή της καλύπτει διάφορα οχήματα Tesla Model 3, S, X και Y 2017-2022. Αυτή η λειτουργία, που αναφέρεται ως “Passenger Play”, “…μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης”, ανέφερε η υπηρεσία.

Η NHTSA είπε ότι «επιβεβαίωσε ότι αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2020 σε οχήματα εξοπλισμένα με «Passenger Play» της Tesla».

Στο μεταξύ σημειώνεται ότι νωρίτερα τον Δεκέμβριο η αποσπασμένη οδήγηση ευθύνεται για σημαντικό αριθμό των Η.Π.Α. θάνατοι από τροχαία ατυχήματα – 3.142 μόνο το 2019. Οι υποστηρικτές της ασφάλειας έχουν πει ότι τα επίσημα στοιχεία υποτιμούν το πρόβλημα, επειδή δεν παραδέχονται αργότερα όλοι οι οδηγοί που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.

Οι Times ανέφεραν ότι η ενημέρωση της Tesla πρόσθεσε τρία παιχνίδια – Πασιέντζα, ένα μαχητικό αεροσκάφος και σενάριο στρατηγικής κατάκτησης – και είπε ότι τα οχήματα έχουν προειδοποιήσεις που γράφουν: “Το παιχνίδι ενώ το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση είναι μόνο για επιβάτες”.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η λειτουργία του παιχνιδιού ζητά επιβεβαίωση ότι ο παίκτης είναι επιβάτης, αν και ένας οδηγός θα μπορούσε να παίξει απλώς πατώντας ένα κουμπί.

Η υπηρεσία άνοιξε τον Αύγουστο έρευνα ασφάλειας σε 765.000 οχήματα Tesla στο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot μετά από μια σειρά ατυχημάτων που αφορούσαν το σύστημα και σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!