NEAPINED

To Tesla Model 3 είναι το best-seller της Ευρώπης στα EV για το 2021

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων βρίσκεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το Tesla Model 3 με 13.397 πωλήσεις και άνοδο 84% σε σχέση με πέρσι.

Συνολικά το Tesla Model 3 έχει αποκτηθεί από 113.397 Ευρωπαίους οδηγούς μέσα στο 2021 και λογικά θα είναι το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό στην εν λόγω αγορά. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη διαφορά από το δεύτερο VW ID.3 με 63.109 πωλήσεις (στο +125% σε σχέση με το 2020), σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics.

Στο σύνολο κατασκευαστών το VW Group θα έχει πουλήσει περίπου 300.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την Tesla να βρίσκεται στην 2η θέση με περίπου 170.000 αυτοκίνητα. Πάντοτε για το 2021, η Stellantis αναμένεται να βρεθεί στην 3η θέση όταν η συμμαχία Renault-Nissan θα τερματίσει τη χρονιά στην 4η θέση.

Ενδεικτικά να πούμε πως το Νοέμβριο το Dacia Spring πούλησε περισσότερο από το Tesla Model Y. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το μερίδιο αγοράς της Tesla για το 2021 αναμένεται να ξεπεράσει το 2%, όταν το 2020 ήταν μόλις στο 0,9%, όντας πλέον πάνω από μάρκες όπως η Jaguar και η Land Rover.

To εντυπωσιακό πάντως είναι πως τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα φτάνουν το 11% επί των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη για το 2021. Και όλα αυτά μέσα σε μία περίοδο πανδημίας και έλλειψης ημιαγωγών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!