NEA

Γιατί η Νορβηγία έχει τις καλύτερες πωλήσεις EV στον κόσμο;

Ξέρετε ποια είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο; Η χώρα με τις καλύτερες πωλήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Σε αυτές τις ερωτήσεις δίνει απαντήσεις τηλεγράφημα του Reuters τονίζοντας ότι η Κίνα με τα 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους  είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου σε παγκόσμια κλίμακα.

Την ίδια στιγμή η Νορβηγία, με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρία κατοίκους, έχει το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούσαν σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων πωλήσεων της Νορβηγίας το 2021, με την Tesla να αναδεικνύεται η κορυφαία σε πωλήσεις μάρκα αυτοκινήτων συνολικά.

Η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία (ναι, ακούγεται κάπως ειρωνικό) έχει ενθαρρύνει τη μετάβαση σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών, εξαιρώντας τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) από φόρους που επιβάλλονται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE).

Αυτή η φορολογική απαλλαγή αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση του ποσοστού των συνολικών πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας έως και 80% το 2022, ενόψει της προθεσμίας για τον τερματισμό των πωλήσεων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2025.

Συνολικά οι νέες πωλήσεις στη Νορβηγία αυξήθηκαν κατά 25% το 2021 πετυχαίνοντας ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων φτάνοντας τις 176.276 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, εκ των οποίων το 65% ήταν πλήρως ηλεκτρικά. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!