NEAPINED

Η Sony κάνει καψόνι στην Apple

Παρόλο που δεν υπάρχει καμία πρόθεση για να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία η Sony παρουσίασε στην CES στο Λας Βέγκας και ένα ηλεκτρικό SUV.

Ενώ η Xiaomi ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητα κάπου το 2024 και οι φήμες να αιωρούνται ακόμη γύρω από το Apple Car, η Sony έρχεται να παρουσιάσει και ένα νέο ηλεκτρικό. To οποίο έρχεται μετά το περσινό Vision-S 01, ένα sedan.

Το νέο Sony ακολουθεί την τάση των πραγμάτων και είναι ένα SUV με ελκυστικό σχήμα που θα μπορούσε να είναι το αντίπαλος του Tesla Model Y. Ονομάζεται Vision-S 02 και οι διαστάσεις του φτάνουν σε μήκος τα 4,9 μέτρα και σε ύψος τα 1,65 μέτρα.

Το concept της Sony βασίζεται στο δάπεδο του Vision-S 01 και έχει ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος, στα 15,7 εκατοστά, με μεταξόνιο στα 3,03 μέτρα. Διαθέτει ζάντες των 20 ιντσών και το βάρος του φθάνει στα 2.480 κιλά.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης το Sony Vision-S 02 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και όπως γίνεται αντιληπτό είναι τετρακίνητο. Το κάθε ένα μοτέρ βρίσκεται σε κάθε άξονα και αποδίδει 272 ίππους. Και παρόλο που ζυγίζει 130 κιλά περισσότερα από το Vision-S 01, καταφέρνει να καλύπτει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δεύτερα και την τελική να περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Τώρα, στο ερώτημα αν η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρονικών θα μπορούσε να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία η ίδρυση της Sony Mobility ίσως να αποτελεί μια ένδειξη. Η οποία θα μπορούσε να είναι μία πολύ μεγάλη έκπληξη για την Apple και γενικότερα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!