NEA

Με το Airflow η Chrysler ετοιμάζεται για την ηλεκτρική της εποχή

Στην έκθεση CES που διεξάγεται στο Λας Βέγκας η αμερικανική εταιρία παρουσίασε ένα εντυπωσιακό crossover που θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας με έτος λανσαρίσματος το 2025.

Με τις ευλογίες της Stellantis και χρησιμοποιώντας τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ η Chrysler ετοιμάζεται για μια ριζική επαναφορά. Η αλήθεια είναι πως η αμερικανική μάρκα με την μακρά ιστορικά πορεία είχε κατρακυλήσει με πολλά γερασμένα μοντέλα. Κάτι που θα αλλάξει αφού από το 2028 και μετά θα έχει μόνο ηλεκτρικά.

Μια πρώτη γεύση μας δίνει το Airflow με την ιδιαίτερα εντυπωσιακή σχεδίαση και την βέλτιστη αεροδυναμική με τον ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή. Και όπως μπορούμε να δούμε από το σχήμα πρόκειται για ένα crossover μοντέλο που θα μπορούσε να έχει ως άμεσο αντίπαλο την Ford Mustang Mach-E.

Ο διάκοσμος φαίνεται ιδιαίτερα προχωρημένος τεχνολογικά με ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σε τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακές υπηρεσίες συνδεσιμότητας και δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Το ταμπλό αποτελείται από τρεις μεγάλες οθόνες ενώ υπάρχουν ακόμη δύο στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Η Chrysler δεν έδωσε στοιχεία για τις μπαταρίες που χρησιμοποιεί και αρκέστηκε να ανακοινώσει μία αυτονομία μεταξύ 550 και 650 χιλιομέτρων και δυνατότητα ταχυφόρτισης χάρη στο κύκλωμα 800V. Όπως και να έχει πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προοπτική για την Chrysler.

Νίκος Α. Μαρινόπουλος

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, στον χώρο του αυτοκινήτου υπάρχουν δύο Ν.Μ. Ώρα να σμίξουν δημοσιογραφικά και οι δρόμοι μας, στο καλύτερο site για την τεχνολογία και την αυτοκίνηση!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!