NEA

Τελειώνουν τα σεντάν, τελειώνει και το VW Passat

Μια φορά και έναν καιρό οι γνωστές και ως κούρσες ήταν το απόλυτο όχημα για την μεταφορά μίας οικογένειας. Τόσο από πρακτικής πλευράς, όσο και στο θέμα πρεστίζ.

Μέχρι και πριν από περίπου δύο δεκαετίες τα σεντάν ήταν μία αρκετά δημοφιλής επιλογή και στις μικρότερες κατηγορίες. Και ενώ τα αμαξώματα τριών όγκων θα διατηρηθούν στις premium κατηγορίες (π.χ. Mercedes C-Class, BMW 3 κ.α.), στις μικρότερες τείνει να καταργηθεί.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Toyota Avensis που έχει εδώ και καιρό σταματήσει η παραγωγή του. Το επόμενο Ford Mondeo θα έχει crossover σχεδίαση, ενώ το νέο Opel Insignia πιθανότατα θα είναι ένα μεγάλο SUV. Κάτι που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο αφού τα SUV έχουν εκτοπίσει ακόμη και τα hatchback (π.χ. Toyota Auris, Ford Focus, Seat Leon κ.α.).

Λογικό είναι, λοιπόν, και το VW Passat να περνά με την σειρά του στην ιστορία μιας και η VW τερμάτισε την παραγωγή του τετράθυρου σεντάν για την ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar. Εντούτοις για μερικούς μήνες θα συνεχίσει η παραγωγή του station wagon και του Arteon.

Τον τερματισμό της παραγωγής του σεντάν Passat επιτάχυνε το θέμα με την έλλειψη ημιαγωγών. Τέλος, να πούμε πως το Passat αποτελούσε βασικό πυλώνα στην γκάμα της Volkswagen από το 1973 μετρώντας 8 γενεές. Όσο για το μέλλον πολύ δύσκολα θα διατηρηθεί η ίδια ονομασία αφού πιθανότατα την σκυτάλη θα πάρει ένα ηλεκτρικό fastback ενταγμένο στην ID γκάμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!