ΑΓΩΝΕΣ

Και η Maserati στη Formula E – Γιατί το έκανε;

Η Maserati, νικητής της Formula 1 με τον Juan Manuel Fangio τη δεκαετία του 1950, θα αγωνίζεται στη Formula E από το 2023,  ως η πρώτη ιταλική μάρκα που θα εισέλθει στο παγκόσμιο “πρωτάθλημα ηλεκτροκίνησης”.

Ο διευθύνων σύμβουλος Davide Grasso χαιρέτισε το πρώτο βήμα « επιστροφής στο μέλλον» για μια εταιρεία 107 ετών που φημίζεται για τα γρήγορα πολυτελή αυτοκίνητα και επιθυμεί να αποκαταστήσει τα σπορ διαπιστευτήριά της.

Η μάρκα με έδρα τη Μόντενα αποτελεί μέρος της Stellantis, που δημιουργήθηκε πέρυσι από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και της γαλλικής PSA, και έχει ήδη ανακοινώσει ότι όλα τα μοντέλα της θα έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις μέχρι το 2025. 

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Formula E Alejandro Agag είπε ότι αυτή η ανακοίνωση ήταν «μια από τις καλύτερες μέρες στην ιστορία του πρωταθλήματος. Το να έχουμε μια μάρκα τόσο εμβληματική όσο η Maserati, με την αγωνιστική κληρονομιά της… είναι πραγματικά μια απίστευτη στιγμή για τη Formula E».

Η Nissan, η Jaguar, η Porsche, η Mahindra, η DS που ανήκει στη Stellantis και η κινεζική Nio είναι οι κατασκευαστές που έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για το 2023, όταν θα ισχύει ανώτατο όριο κόστους 13 εκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια στιγμή, ο Davide Grasso υποσχέθηκε σύντομα λεπτομέρειες για το πώς θα συμμετάσχει η Maserati στο πρωτάθλημα.

«Η Formula E θα είναι το τεχνολογικό μας εργαστήριο για να επιταχύνει την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων κινητήρων υψηλής απόδοσης και ευφυούς λογισμικού για τα σπορ αυτοκίνητά μας δρόμου», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Stellantis, Jean-Marc Finot. Τέλος ο κ. Grasso είπε ότι οι αγώνες είναι το κλειδί για την ανοικοδόμηση της Maserati και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!