NEA

To επόμενο Toyota C-HR θα είναι ηλεκτρικό

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το νέο C-HR να είναι ένα ηλεκτρικό crossover και να ρίχνεται στην αγορά κάπου το 2024.

Αν και δεν αποκλείεται να υπάρχει παράλληλα και υβριδική έκδοση, μία πρώτη γεύση του ηλεκτρικού C-HR μας δίνει το πρωτότυπο BZ Compact. To δυναμικό σχήμα με την έντονη κλίση της οροφής και τα χαρακτηριστικά μικρά παράθυρα αναμένεται να εξελιχθεί και άλλο και να αποκτήσει και άλλα σχεδιαστικά γνωρίσματα.

Η βάση του θα είναι το νέο πλαίσιο e-TNGA, ενώ θα υιοθετεί, με μικρές διαφοροποιήσεις, το σύστημα πρόωση του μεγαλύτερου bZ4X. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα κάπου στις 70 kWh για μία αυτονομία στα 450 χιλιόμετρα (WLTP). Η Toyota εγγυάται για απώλεια μόλις 10% μέσα σε μία δεκαετία ή μετά από 240.000 χιλιόμετρα.

Η βασική έκδοση θα είναι και εδώ προσθιοκίνητη με έναν ηλεκτροκινητήρα που στο τελευταίο αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm. Η τετρακίνητη έκδοση θα έχει δύο κινητήρες των 80 kW (109 ίπποι) και συνδυαστικά 218 ίππους, ενώ εδώ το 0-100 ολοκληρώνεται σε 7,7 δεύτερα.

Θα υπάρχουν διάφορα προφίλ οδήγησης για το καλωδιακό σύστημα μετάδοσης XMode καθώς και Grip Control για εκτός δρόμου διαδρομές. Από πλευράς επιδόσεων εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 8,4 δεύτερα και τελική 160 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!