NEA

Πόσα εκατομμύρια ήταν τα καθαρά οχήματα που πωλήθηκαν στην Κίνα;

Τριπλασιάστηκαν πέρυσι στην Κίνα οι πωλήσεις των λεγόμενων «καθαρών» οχημάτων,  λόγω των επιδοτήσεων αγοράς στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο – Η Κίνα, ο κύριος ρυπαντής του κόσμου, στοχεύει ένα στόλο οχημάτων το 2035 που θα αποτελείται κυρίως από τα λεγόμενα μη ρυπογόνα οχήματα.

Το 2021, σχεδόν 3 εκατομμύρια καθαρά οχήματα (ηλεκτρικά, υβριδικά ή υδρογόνου) πουλήθηκαν στην ασιατική χώρα, δήλωσε η Κινεζική Ομοσπονδία Κατασκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων (CPCA). Πρόκειται για άλμα 169% σε διάστημα ενός έτους, σχεδόν τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η CPCA έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις της προς τα πάνω για το 2022 και στοχεύει σε 5,5 εκατομμύρια καθαρά οχήματα . Να τονιστεί ότι πολλές είναι οι τοπικές μάρκες (BYD, SAIC-GM-Wuling, Geely, XPeng, Nio …) που ανταγωνίζονται  την αμερικανική Tesla και μάλιστα τα πάνε καλά σε πωλήσεις.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το 2021, πουλήθηκαν εκεί περίπου 20,1 εκατομμύρια νέα οχήματα σε όλες τις κατηγορίες, σημειώνοντας αύξηση 4,4% σε διάστημα ενός έτους.

Με συνεχή άνοδο από τη δεκαετία του 1990, χάρη στη βελτίωση της ζωής του πληθυσμού, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν το 2018 και το 2019, σε ένα πλαίσιο γενικής οικονομικής επιβράδυνσης και εμπορικών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα το 2020, οι πωλήσεις αυτοκινήτων “τιμωρήθηκαν” έντονα (-6,8% σε διάστημα ενός έτους) από την επιδημία Covid-19, η οποία παρέλυσε τη χώρα το πρώτο τρίμηνο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!