ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσα χρήματα δίνει η Σουηδία για τα νοικοκυριά ελέω αύξησης του ρεύματος;

Η Σουηδία θα αποζημιώσει εκείνα τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί περισσότερο από την άνοδο των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Mikael Damberg, με την κυβέρνηση να διαθέτει 6 δισεκατομμύρια κορώνες (664,45 εκατομμύρια δολάρια) για μέτρα.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα καλύψει τρεις μήνες από τον Δεκέμβριο του 2021 με μέγιστο ποσό 2.000 κορώνες (περίπου 200 ευρώ) ανά νοικοκυριό ανά μήνα.Η κυβέρνηση είπε ότι τα χρήματα θα φτάσουν περίπου 1,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. «Πρόκειται για εξαιρετικά μέτρα για μια εξαιρετική κατάσταση», είπε ο Ντάμμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί στη Σουηδία τους τελευταίους μήνες -ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας- αν και οι αυξήσεις ήταν λιγότερο έντονες από ό,τι σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης. Η ηλεκτρική ενέργεια της Σουηδίας προέρχεται κυρίως από τη δική της υδροηλεκτρική ενέργεια, πυρηνικούς αντιδραστήρες και εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας και δεν βασίζεται στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!