NEAPINED

To Peugeot e-308 θα έχει βελτιωμένη απόδοση από το e-208

Η νέα γενιά του 308, που θα ξεκινήσει να πωλείται και στην χώρα μας μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα αποκτήσει και ηλεκτρική έκδοση.

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως το ολοκαίνουργιο 308 θα αποκτούσε μια ηλεκτρική έκδοση. Πρόσφατα, μάθαμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος πρόωσης, τα οποία θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με του e-208.

Συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι ισχυρότερος κατά 20 ίππους και από τους 136 θα φτάνει τους 156. Επίσης, αυξημένη θα είναι και η ροπή κατά 10 Nm φτάνοντας τα 270. Ο onboard φορτιστής θα είναι στα 11 kW με μέγιστη DC φόρτιση στα 100 kW.

Η μπαταρία 400V (NMC811, με περισσότερο νικέλιο, λιγότερο κοβάλτιο και μαγνήσιο) έχει νέα διαχείριση της χημείας της και η ενεργειακή της χωρητικότητα θα φτάνει τις 54 kWh προσφέροντας θεωρητική αυτονομία κάπου στα 400 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του βρετανικού Autocar.

Η μπαταρία θα βρίσκεται στο δάπεδο και έτσι δεν θα επηρεάζει τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Μάλιστα το πορτμπαγκάζ θα είναι ίδιο με αυτό των plug-in υβριδικών εκδόσεων του μοντέλου. Όπως και το βάρος του αυτοκινήτου, στα περίπου 1.600 κιλά.

Στις φωτογραφίες βλέπετε την plug-in υβριδική έκδοση. Η ηλεκτρική αναμένεται να έχει την υποδοχή φόρτισης επίσης στο πίσω μέρος, ενώ θα διαφοροποιείται από τα σχετικά λογότυπα και τις αισθητικές διαφοροποιήσεις.

Το πλήρως ηλεκτρικό e-308 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης το καλοκαίρι του 2023, μιας και θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!