NEAPINED

Το Toyota GRMN Yaris είναι πολύ κακό και μας το δείχνει

Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν στο Τόκιο μία ιδιαίτερη και συλλεκτική έκδοση του GR Yaris που θα υπάρξει σε μόλις 500 αυτοκίνητα.

Το GRMN Yaris είχε προλογισθεί από την Toyota με μερικά teaser. Τώρα, το αποκαλύπτει στην έκθεση του Τόκιο μιας και η συλλεκτική διθέσια έκδοση των 500 αυτοκινήτων προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

Η τιμή του είναι στις περίπου 60.000 ευρώ (υπάρχουν και τα πακέτα Circuit και Rally στις 65.000 και 64.200 ευρώ, αντίστοιχα). Όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν θα μπουν σε ηλεκτρονική κληρωτίδα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει άλλη μια φουρνιά για την αγορά της Ευρώπης όπου το GR Yaris τα σπάει.

Τώρα, το GRMN Yaris δεν έχει υποστεί κάποιες αλλαγές στον κινητήρα του, αφού οι φήμες λένε πως αυτό θα γίνει σε μια πιο μελλοντική και πιο σκληροπυρηνική έκδοση. Έτσι, ο τρικύλινδρος των 1.500 κ.εκ. εξακολουθεί να αποδίδει 261 ίππους, πάντα με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο που για την περίσταση έχει πιο πυκνή κλιμάκωση, ενώ τα Torsen διαφορικά έχουν αντικατασταθεί και στους δύο άξονες από άλλου τύπου μπλοκέ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα εμφατικό body-kit με μία μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος, ενώ το καπό και άλλα μέρη του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα. Και στους δύο άξονες υπάρχουν πλέον μηχανικά μπλοκέ διαφορικά, ενώ οι μηχανικοί έχουν ενισχύσει περαιτέρω το αμάξωμα και την δυσκαμψία του με επιπλέον 545 σημεία συγκόλλησης.

Εκτός από το βασικό GRMN υπάρχουν όπως είπαμε, δύο πακέτα, όλα δίχως πίσω θέσεις και καθίσματα. Στο  Circuit Package περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Bilstein, πίσω κάρμπον αεροτομή, επιπλέον σπόιλερ, εξοικονόμηση βάρους κατά 20 κιλά, κ.α. Με αυτό το πακέτο και σε ματ χρώμα θα είναι διαθέσιμα μόλις 50 αυτοκίνητα.

Το ακόμη πιο αγωνιστικό Rally Package διαθέτει ακόμη πιο ειδικά αμορτισέρ και αντιστρεπτικές, προστατευτικές ποδιές στο δάπεδο, υπάρχει roll-bar, μειωμένο βάρος κατά 30 κιλά (σε σχέση με το GR Yaris) και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος στα 120 χιλιοστά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!