NEA

Subaru STI E-RA Concept: Ένα σουμπαρού με 1.088 άλογα

Στην έκθεση του Τόκιο η Subaru παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο που αποτελεί αντικείμενο εξέλιξης για τα project του αγωνιστικού τμήματος STI.

H εταιρία σκοπεύει να φέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο Nurburgring μέσα στο 2023 έτσι ώστε να προσπαθήσει να επιδιώξει χρόνο κάτω από τα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Έτσι, το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστικά τετρακίνησης αλλά και torque vectoring στους τέσσερις τροχούς.

Συγκεκριμένα, την κίνηση δίνουν τέσσερα μοτέρ υψηλής ροπής, το κάθε ένα τοποθετημένο κοντά σε κάθε τροχό.  Τα μοτέρ αυτά παρέχονται από την Yamaha με απόδοση στους 1.088 ίππους, ενώ τροφοδοτούνται με ηλεκτρικά ενέργεια από μία μπαταρία λιθίου ιόντων χωρητικότητας 60 kWh.

Στόχος του πρωτότυπου STI E-RA Concept είναι να αποκτηθεί τεχνογνωσία και εμπειρίες στις νέες τεχνολογίες που θα επικρατήσουν στου αγώνες στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Για αυτό και η Subaru ακολουθεί σχεδίαση και τετρακίνηση βάσει των κανονισμών για τους μελλοντικούς αγώνες FIA E-GT.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!