NEA

Κοινοπραξία Bosch και Volkswagen για την κατασκευή μπαταριών

Τις δυνάμεις της με τον προμηθευτή εξοπλισμού Bosch, θα ενώσει η  Volkswagen,  μέσω μιας κοινοπραξίας, προκειμένου να παράσχει εξοπλισμό και διαδικασίες παραγωγής για τα μελλοντικά ευρωπαϊκά εργοστάσια ηλεκτρικών μπαταριών της, όπως ανακοίνωσαν οι δύο γερμανικοί όμιλοι την Τρίτη.

«Η Volkswagen και η Bosch υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη μελέτη της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού προμηθευτή για τον εξοπλισμό των εργοστασίων με στοιχεία μπαταρίας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Αυτή η ανακοίνωση είναι μέρος της επιθυμίας της Volkswagen, και ολόκληρης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να επενδύσει μαζικά στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η παραγωγή κυψελών μπαταριών, όπου εντοπίζεται σημαντικό μέρος της προστιθέμενης αξίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κυριαρχείται σήμερα από Ασιάτες προμηθευτές. Αυτός είναι ο λόγος που η Volkswagen ανακοίνωσε πέρυσι ότι ήθελε να ανοίξει έξι «μεγα-εργοστάσια» κυψελών στην Ευρώπη μέχρι το 2030, προκειμένου να εδραιωθεί σε αυτή την αγορά.

Μετά από ένα πρώτο εργοστάσιο στη Σουηδία, η Volkswagen σχεδιάζει να ανοίξει ένα δεύτερο εργοστάσιο στη Γερμανία το 2025, στο Salzgitter. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τη Bosch, ο όμιλος αυτοκινήτων σκοπεύει να επωφεληθεί από «εξαιρετική τεχνογνωσία στον αυτοματισμό εργοστασίων και την ενοποίηση βιομηχανικών συστημάτων», όπως τονίστηκε.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!