PINEDΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb επιστρέφει με νίκη – Ο 47χρονος είναι ο γηραιότερος νικητής στο WRC!

Πέρα από τα ρεκόρ που έχει σημειώσει στο WRC, ο Loeb είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς. Και το αποδεικνύει με το Puma Rally1 στην ηλικία των 47 σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ. Αυτό του μεγαλύτερου σε ηλικία νικητή στο WRC!

Ο Loeb είναι πλέον ο μεγαλύτερος οδηγός που έχει νικήσει σε ράλι στο WRC (ο προηγούμενος ήταν ο Waldegard, στην ηλικία των 46 ετών με νίκη στη Κένυα το 1990). Επιστρέφει με 181 συμμετοχές για να κάνει την 80η νίκη στην καριέρα του και μετά απο την Καταλονία το 2018.

Ο εκπληκτικός Loeb άρπαξε τη νίκη από τον Ogier που είχε προβάδισμα σχεδόν μισό λεπτό. Ωστόσο, το Yaris Puma Rally1 είχε κλατάρισμα και έτσι από το Σάββατο ο Loeb είχε το προβάδισμα για να φτάσει μέχρι μια ιστορική νίκη.

Μία νίκη που ξεκινά τη νέα υβριδική εποχή στο WRC βρίσκοντας νικήτρια την M-Sport με το Ford Puma Rally1 και με τον Loeb να κατακτά το Μόντε Κάρλο για 8η φορά. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη και της συνοδηγού του Loeb, της Isabelle Galmiche.

Δεύτερος τερμάτισε o Ogier που έχασε τη νίκη κυρίως λόγω ατυχίας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ιρλανδός Craig Breen ολοκληρώνοντας το θρίαμβο της M-Sport και το πόσο δυνατά είναι φέτος τα υβριδικά Ford Puma. Σε κακή μέρα βρέθηκε η Hyundai με την παρτίδα να σώζει ο Neuville.

Ο Kalle Rovanperä νίκησε την Wolf Power Stage για να πάρει πέντε βαθμούς μπόνους με το GR Yaris Puma Rally1. Ο Elfyn Evans σημείωσε τέσσερις βαθμούς στη δεύτερη θέση, με τον Thierry Neuville να παίρνει τρεις στην τρίτη θέση με Hyundai i20 N. Ο Loeb εξασφάλισε δύο βαθμούς στην τέταρτη θέση με τον Ogier να κερδίζει τον τελευταίο βαθμό στην πέμπτη.

Παρακάτω οι κατατάξεις μετά τον πρώτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο. Επόμενο ράλι στις 24-27 Φεβρουαρίου, στην Σουηδία.




@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!