NEA

Φέτος θα παρουσιασθεί η τελευταία αγνή Lamborghini

Μετά το 2022 όλες οι νέες Lamborghini που θα παρουσιάζονται θα έχουν τουλάχιστον μία τεχνολογία εξηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της μάρκας, Stephan Winkelmann, η εταιρία του θα παρουσιάσει μέσα στο 2022 τέσσερις νέες εκδόσεις και μοντέλα (ενδεχομένως και τον διάδοχο της Aventador, με λανσάρισμα το 2023). Ανάμεσα τους θα είναι και η τελευταία Lambo με κινητήρα εσωτερικής καύσης και δίχως κανένα υβριδικό υποκατάστατο.

Η Lamborghini έχει προβλέψει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ για τον εξηλεκτρισμό της. Κάτι που της είναι σχετικά πιο εύκολο, για παράδειγμα από την Ferrari, αφού μπορεί να υιοθετήσει εξηλεκτρισμένη τεχνολογία και συστήματα από το VW Group.

Όσο για την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Lamborghini οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα την δούμε κάπου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας. Θα είναι ένα τετράθυρο σπορ σεντάν, ίσως με κάποια crossover προσέγγιση, με μία πιο «προσιτή» τιμή και για καθημερινή χρήση.

Υπενθυμίζεται πως η Lamborghini το 2021 σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων (παρέδωσε 8.405 αυτοκίνητα με άνοδο 13%) χάρη κυρίως στην Urus. Το 2023 θα παρουσιάσει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο (ίσως τη νέα Aventador) και στην συνέχεια θα δώσει έμφαση στον πιο πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!