NEAPINED

Το νέο Nissan Micra θα είναι ηλεκτρικό για την Ευρώπη

Η Nissan ανακοίνωσε την έλευση ενός ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού, που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά το 2024 – Ο διάδοχος του Micra θα κατασκευαστεί στη νέα πλατφόρμα CMF B-EV Alliance και θα έχει κοινά μηχανικά μέρη με το Renault 5 – Πιθανότατα δεν θα ονομάζεται Micra.

Σχεδιασμένο να κατασκευαστεί στο κέντρο της Renault ElectriCity στη Γαλλία, το νέο μοντέλο θα διαδεχθεί το Micra στην γκάμα της Nissan. Όλα δείχνουν πως δεν θα ονομάζεται Micra, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή.

Η σχετική ανακοίνωση που έγινε κατά την παρουσίαση του νέου οδικού χάρτη Alliance 2030, αποκαλύπτει ότι το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, στην πλατφόρμα Alliance CMF B-EV.

Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες  να διατηρήσουν μοναδικό στυλ για τα αντίστοιχα προϊόντα τους (όπως στο Renault 5), όπως αποδεικνύεται και από μια πρώτη εικόνα του νέου οχήματος.

Η ευρωπαϊκή αγορά διαδραματίζει ήδη βασικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματος Ambition 2030 της Nissan, με νέα οχήματα και τεχνολογίες να έρχονται σύντομα. Όπως το νέο Nissan Ariya, ένα νέο crossover EV και την τεχνολογία e-POWER, που έρχεται στην Ευρώπη με τα νέα Qashqai και X-Trail.

«Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που απορρέουν από το ενεργητικό της Συμμαχίας μας και διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα του ως Nissan», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Nissan, Ashwani Gupta.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της έξυπνης διαφοροποίησης της Συμμαχίας. Διαδεχόμενο το εμβληματικό μας Micra, είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο μοντέλο θα προσφέρει περαιτέρω ενθουσιασμό στους πελάτες μας στην Ευρώπη», είπε συνεχίζοντας.

Το μελλοντικό compact EV αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Alliance  2030, ενός κοινού οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε από τις Nissan, Renault και Mitsubishi Motors και που εστιάζει στα EVs και τις δραστηριότητες συνδεδεμένης μετακίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του, της χρονικής στιγμής για το λανσάρισμά του, και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα δημοσιευτούν σε εύθετο χρόνο.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!