NEA

Αναγέννηση για το Renault 5 ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο [vid]

Η Renault ανακοίνωσε το πενταετές πλάνο που περιλαμβάνει το λανσάρισμα επτά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, μέχρι το 2025 η Renault θα έχει παρουσιάσει συνολικά 14 νέα μοντέλα εκ των οποίων τα 7 θα είναι μηδενικών ρύπων. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η επιστροφή του Renault 5 που θα επιστρέψει ως ένα ηλεκτρικό supermini με όπλο του την αυθεντική σχεδίαση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι Γάλλοι δεν θα απομακρυνθούν και πολύ από το concept car που βλέπετε διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό την σχεδιαστική φόρμα που βλέπετε. Κάτι που βάζει στην πρίζα όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα κομψό EV που θα έχει τέσσερις πόρτες και την αύρα του αρχέτυπου 5. Ένα χαρακτηριστικό σύνδεσης με το διάσημο πρόγονό του 5 Concept είναι και το κόκκινο περίγραμμα των παραθύρων ως  μια αναφορά στην τότε καυτή του έκδοση, το 5 GT Turbo.

Για αυτή την είδηση είχαμε γράψει πρόσφατα, όπως και για την επιστροφή του Renault 4 που θα επιβεβαιωθεί σε δεύτερη φάση. Ο νέος επικεφαλής της μάρκας Luca de Meo επισήμανε πως θα είναι «ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσιτό σε πολλούς».

Η βάση του θα είναι το μεταβλητό πλαίσιο CMF-EV που θα αποτελεί τη βάση για όλα τα νέα ηλεκτρικό της συμμαχίας Renault- Nissan- Mitsubishi. Οι μπαταρίες που μπορεί να υποστηρίξει έχουν ενεργειακή χωρητικότητα από 40 έως και 90 kWh, που αντιστοιχούν σε αυτονομία από 400 έως 700 χιλιόμετρα. Όσο για την ισχύ κυμαίνεται από 100 έως και 160 kW.  

Περισσότερα θα έχουμε προσεχώς, ενώ μια πρώτη εκτίμηση είναι πως το ηλεκτρικό Renault 5 θα κυκλοφορήσει μετά το Megane eVision και μέσα στην επόμενη διετία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!