NEA

Το Citroen C1 μας αποχαιρετά

Όπως ήταν αναμενόμενο το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Citroen σταματά την παραγωγή του ώστε κάποια στιγμή να αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό.

Η πρώτη γενιά Citroen C1 παρουσιάστηκε το 2005. Μετά από ένα facelift και τη νέα γενιά το 2015 Μαζί με τα Toyota Aygo και Peugeot 107, είχαν δημιουργήσει μια δημοφιλή τριπλέτα στα μικρά αυτοκίνητα πόλης έχοντας κοινά μηχανικά μέρη.

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Από την μία η παραγωγή των city-cars δεν αποφέρει κέρδη για τους κατασκευαστές επειδή τα στάνταρ ασφαλείας και ρύπων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Από την άλλη, υπάρχει και η ηλεκτροκίνηση.

Από το 2018 είχε ανακοινωθεί πως η συνεργασία σταματά και η Toyota εξαγόρασε πλήρως το εργοστάσιο στην Τσεχία. Εκεί που τώρα παράγει το νέο Aygo-X

Προς το παρόν η Stellantis δεν έχει προγραμματίσει κάποιο μοντέλο για την κάλυψη του C1. Αυτό θα γίνει με πιο προσιτές εκδόσεις του C3 και κάποια στιγμή ίσως να δούμε κάποιο ηλεκτρικό «μικρό».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!