NEAPINED

Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο: Αυξάνεται κατά 30% το μπόνους της επιδότησης για αγορά

Ελκυστικότερο γίνεται το κόστος κτήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού περιβάλλοντος Κώστα Σκρεκα, από το βήμα της Βουλής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ενισχύεταιτο πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε, αυξάνεται κατά 30% η επιδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι η επιδότηση για την αγορά νέου ηλεκτρικού καθίσταται ελκυστικότερη αφού 1.800  περίπου ευρώ κατά μέσο όρο θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον bonus που ήδη δίνεται. Άρα, το συνολικό όφελος για τον υποψήφιο αγοραστή θα ξεπερνά το 7.800 ευρώ για όχημα που θα κοστίζει 30.000 ευρώ προ φόρων τιμή.  Ας δούμε τι ισχύει σήμερα για τα φυσικά πρόσωπα.

Το οικολογικό bonus που προβλέπεται τώρα για τα φυσικά πρόσωπα  είναι τα κάτωθι.

  • Για αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων έως 30.000€ , η επιδότηση αναλογεί στο 20% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000€
  • Για την αγορά ή μίσθωση αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Λιανικής Τιμής Προ Φόρων από 30.001€ έως και 50.000€ η επιδότηση διαμορφώνεται στο 15% της αξίας και με μέγιστο ποσό τις 6.000€
  • Για την αγορά δικύκλου ή τρικύκλου το οικολογικό bonus αναλογεί στο 20% της αξίας με μέγιστο ποσό τα 800€
  • Για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου τέλος, δίνεται ποσοστό 40% επί της αξίας και με μέγιστο ποσό τα 800€

Τα φυσικά πρόσωπα έχουν επίσης την δυνατότητα, εφόσον το επιλέξουν, να επιδοτηθούν με 500€ για την αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή. Υπό την προϋπόθεση ότι θα τεκμαίρεται η δυνατότητα τους να τον εγκαταστήσουν σε ιδιόκτητο ή μισθωμένο σημείο στην κύρια κατοικία τους.

Ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται επιπλέον επιδότησης είναι οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι λαμβάνουν επιπλέον 1.000€ για την αγορά αυτοκινήτου ή 500 ευρώ για την αγορά δίκυκλου, τρίκυκλου και ποδηλάτου.

Τέλος, δίνεται προαιρετικά η δυνατότητα απόσυρσης παλαιού οχήματος το οποίο έχει ταξινομηθεί στην Ελλάδα από την 1.1.2013 και πίσω, ενώ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του αιτούντος τουλάχιστον από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η απόσυρση αυτοκινήτου επιβραβεύεται με 1.000€ ενώ αυτή του δικύκλου με 400€ .

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!