NEAPINED

Πως θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini;

O CEO της εταιρίας, Stephan Winkelmann, αποκάλυψε πως το πρώτο EV της Lambo θα είναι ένα 2+2 όχημα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Η Ferrari έχει μπει ήδη στο παιχνίδι του εξηλεκτρισμού με τα plug-in μοντέλα της, όπως η SF90. Ετοιμάζει και το πρώτο της SUV, την Purosangue. Ο αιώνιος αντίπαλος, η Lamborghini, έχει ήδη κάνει την κίνηση της με την άκρως πετυχημένη εμπορικά Urus και θέλει να προηγηθεί και στα ηλεκτρικά λανσάροντας ένα crossover.

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί θα παρουσιάζουν στο εξής εξηλεκτρισμένα μοντέλα και κάπου μετά το 2026 θα δούμε και το πρώτο ηλεκτρικό. Το οποίο ο Winkelmann το περιγράφει ως πιο πρακτικό από την Urus και με μεγαλύτερη ελευθερία στην σχεδίαση.

Έτσι, αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρώτη ηλεκτρική Lamborghini αφού την τελευταία φορά που υπήρξε ένα 2+2 μοντέλο με τέσσερις πόρτες (με εξαίρεση την Urus) ήταν από την εποχή της Urraco. Την δεκαετία του 1970.

Το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιεί η Audi στα νέας της γενιάς σπορ ηλεκτρικά. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες custom αναβαθμίσεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και ένα ηλεκτρικό R8.

Αναφορικά με την Urus, η νέα της γενιά που θα παρουσιαστεί μετά τα μέσα της δεκαετίας, πιθανότατα θα είναι και αυτή ηλεκτρική. Του χρόνου αναμένεται να δούμε την facelift εκδοχή του μοντέλου που θα έχει και plug-in έκδοση.

Η πολύ-αναμενόμενη διάδοχος της Aventador θα λανσαριστεί το 2023, ενώ η διάδοχος της Huracan το 2024. Ο Winkelmann είπε πως τα σπορ μοντέλα της μάρκας θα έχουν για αρκετό καιρό ακόμη κινητήρες εσωτερικής καύσης με διάφορα στοιχεία εξηλεκτρισμού. Κλειδί για το μέλλον τους θα είναι τα συνθετικά καύσιμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!