NEAPINED

Πως η Toyota κατάφερε να κρατηθεί στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων

Η  Toyota διατήρησε την πρωτοκαθεδρία της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου το 2021, έχοντας πουλήσει 10,5 εκατομμύρια οχήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους (+ 10,1%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή ο όμιλος.

Η Toyota ανέβηκε στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μπροστά από τον γερμανικό όμιλο Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat κ.λπ.). Tου οποίου οι παγκόσμιες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4,5% πέρυσι, στα 8,88 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου.

Η εξαιρετική εστίαση της Toyota στους προμηθευτές της για πολλά χρόνια της επέτρεψε να προετοιμαστεί καλύτερα για τις ελλείψεις ημιαγωγών σε σύγκριση με πολλούς ανταγωνιστές. Eιδικά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Eπίσης, η Toyota επωφελήθηκε πέρυσι από την πιο ισορροπημένη παγκόσμια γεωγραφική της θέση από αυτή της Volkswagen, η οποία εξαρτάται πολύ περισσότερο από την ευρωπαϊκή αγορά από ό,τι ο ιαπωνικός όμιλος.

Η Ευρώπη, όπου η αγορά αυτοκινήτων σημείωσε χαμηλό ρεκόρ πέρυσι, αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 10% του όγκου πωλήσεων της Toyota, ενώ η ήπειρος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των πωλήσεων του γερμανικού ομίλου.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Toyota, ήταν το γεγονός πως το 2021 ανέβηκε στην πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά μπροστά από την αμερικανική General Motors, η οποία ωστόσο ήταν ο ασταμάτητος ηγέτης στη χώρα από το 1931.

Σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, από η συμμαχία Renault – Nissan – Mitsubishi, πέρυσι πούλησε μόλις 7,7 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Αριθμός σχεδόν σταθερός σε διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με υπολογισμό του AFP από στοιχεία που δόθηκαν ξεχωριστά την Παρασκευή.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Nissan αυξήθηκαν ελαφρώς (+0,9%) στα περίπου 4 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η δυναμική της εταιρίας στη Βόρεια Αμερική αντιστάθμισε την πτώση τους στην Ευρώπη και την Κίνα.

Η Mitsubishi Motors είδε τις ετήσιες πωλήσεις της να ανακάμπτουν κατά περισσότερο από 12%, στις σχεδόν 920.000 μονάδες.

Τέλος, στα μέσα Ιανουαρίου, ο όμιλος Renault ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση των παγκόσμιων πωλήσεων το 2021 (-4,5% σε διάστημα ενός έτους), σε λιγότερες από 2,7 εκατομμύρια μονάδες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!