NEA

Αναζητά νέα στέγη μια Porsche 911 Carrera RS 2.7 RSH

H συγκεκριμένη 911 Carrera RS θεωρείται ως μια από τις καλύτερες Porsche που έχουν υπάρξει ποτέ. Και για αυτό ο οίκος RΜ Sotheby’s την πουλά για 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η εικονιζόμενη 911 Carrera RS 2.7 RSH είχε κατασκευαστεί τον Μάιο του 1973 και ήταν σε χρώμα λευκό. Είχε αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες και κάποια στιγμή την δεκαετία του 1980 πέρα από μια γενική ανακατασκευή. Κάπου εκεί έγινε η ιεροσυλία και προστέθηκαν διάφορα φτιαξίδια που δεν ήταν αυθεντικά.

Ωστόσο, ο τελευταίος κάτοχός της την σεβάστηκε και το 2016 επανάφερε όλα τα αυθεντικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου στις εργοστασιακές προδιαγραφές και με την πιστοποίηση της Porsche. Ο κινητήρας παραμένει ο γνήσιος flat εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός στα 2,7 λίτρα με απόδοση 210 ίππων στις 6.300 σ.α.λ. και 255 Nm ροπής στις 1.500 σ.α.λ.

Για τους φανατικούς φίλους της μάρκας και για τους συλλέκτες με πολλά χρήματα, αυτή εδώ η Porsche είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά αυτοκίνητα που κατασκεύασε στην ιστορία της η γερμανική μάρκα.

Η 911 Carrera RS 2.7 προέκυψε επειδή η Porsche έπρεπε να κατασκευάσει τουλάχιστον 500 τέτοια αυτοκίνητα ώστε να πάρει την ομολογκασιόν για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Group 4GT/Special Sports Car.

H RS 2.7 παρουσιάστηκε το 1972 στο Παρίσι και έγινε ανάρπαστη. Έτσι, η Porsche κατάφερε να φτιάξει πολλές περισσότερες φτάνοντας συνολικά τις 1.525 μονάδες. Εκ των οποίων οι 1.308 ήταν της έκδοσης Touring, οι 200 της Lightweight σπορ έκδοσης και μόλις 17 της έκδοσης RSH.

Όπως γίνεται αντιληπτό μιλάμε για ένα σπάνιο αυτοκίνητο και για ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας της Porsche και ένα από τα πιο εμβληματικά σπορ μοντέλα της εποχής του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!