NEAPINED

Η Aston Martin DBX 707 είναι πιο δυνατή και από την Urus [video]

Η βρετανική φίρμα αποκάλυψε την DBX 707 η οποία πετά το γάντι στην Lamborghini Urus αποσπώντας τον τίτλο του ισχυρότερου premium σπορ SUV.

Η DBX707 είναι το ισχυρότερο SUV του κόσμου. Όπως μαρτυρά και η ονομασία της η ισχύς του 4-λιτρου twin-turbo V8 της Mercedes-AMG έχει ανέβει στους 707 ίππους και η ροπή στα 900 Nm.

Τα νούμερα αυτά τοποθετούν την DBX 707 πολύ πάνω από την Urus των 650 ίππων, αλλά και την Bentayga Speed των 635 ίππων. Σε σχέση με την απλή DBX, η αύξηση είναι πολύ σημαντική, συγκεκριμένα κατά 157 ίππους και κατά 200 Nm.

Μηχανικά υπάρχουν πολλές βελτιώσεις και ενισχύσεις στην αερανάρτηση, στο σύστημα διεύθυνσης, στο πιο σφιχτό μπλοκέ και στα εξαπίστονα κεραμικά δισκόφρενα που μειώνουν την αναρτώμενη μάζα κατά 40,5 κιλά.

Μία από τις σημαντικότερες είναι η αντικατάσταση του μετατροπέα ροπής με ένα νέο κιβώτιο 9 σχέσεων που έχει υγρό συμπλέκτη για ταχύτερες αλλαγές σχέσεων και αμεσότερη μετάδοση. Κάτι που εξασφαλίζει ένα θεαματικό «0-100» που πέφτει από τα 4,5 στα 3,3 δευτερόλεπτα! Όσο για τη τελική αυτή φτάνει τα 310 χλμ./ώρα.

Από εκεί και πέρα μπορείτε ακόμη και στις σκοτεινές εικόνες να διακρίνετε το εμφατικό body-kit με τις αεροδυναμικές προσθήκες. Ειδικότερα στο πίσω μέρος υπάρχει ψηλά μια διακριτική πτέρυγα, ενώ χαμηλότερα ένας έντονος διαχύτης με διπλές μπούκες.

Μεγάλη είναι η λίστα με τα εξτρά που περιλαμβάνει από 23άρες ζάντες από ανθρακονήματα, μέχρι και τα πιο ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα. Τέλος, να πούμε πως η DBX 707 θα ξεκινήσει να πωλείται από τα τέλη του 2022 με τιμή εκκίνησης στην Βρετανία από τις 202.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!