NEAPINED

Με φυλάκιση απειλείται ο οδηγός της Bugatti Chiron που έπιασε 414 χλμ./ώρα στην Autobahn

Ο διάσημος γερμανικός αυτοκινητόδρομος Autobahn μπορεί σε αρκετά σημεία να μην έχει όρια ταχύτητας. Παρά ταύτα πάντοτε υπάρχουν οι κανονισμοί περί επικίνδυνης οδήγησης.

Θυμάστε τον 58χρονο μεγιστάνα ακινήτων, Radim Passer, όταν το Δεκέμβριο κατάφερε να πιάσει 414 «κοντερίσια» χλμ./ώρα στην Autobahn; Το κατόρθωμα του έκανε το γύρο του διαδικτύου και έγινε viral. Ωστόσο, κινητοποιήθηκαν και οι εισαγγελικές αρχές της Σαξονίας και ήδη βρίσκεται ένας παχύς φάκελος για τον κύριο Passer που κινδυνεύει με 2 χρόνια φυλάκισης.

Πέρα από την καταγγελία για επικίνδυνη οδήγηση ο στόχος της κατάρριψης ενός ρεκόρ τελικής ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο μπορεί να θεωρηθεί ως αγώνας. Κάτι που απαγορεύεται ρητά και που μπορεί να γίνει μόνο μέσα σε πίστες.

Στις αρχές Ιανουαρίου, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών καταδίκασε δημόσια τον Passer για τον… άθλο του, λέγοντας ότι «…απορρίπτει οποιαδήποτε συμπεριφορά στην οδική κυκλοφορία που οδηγεί ή μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο τους χρήστες του δρόμου. Ο νόμος απαιτεί από όλους τους χρήστες του δρόμου να «οδηγούν μόνο τόσο γρήγορα ώστε το όχημα να είναι συνεχώς υπό έλεγχο».

Ο Passer ισχυρίζεται πως έλαβε όλα τα μέτρα προστασίας, αλλά όπως και να το κάνουμε ο αυτοκινητόδρομος δεν είναι πεδίο για να σπάει κανείς ρεκόρ. Και παρόλο που δεν είναι παράνομο να τρέχει κανείς όσο αντέχει στην Autobahn, είναι παράνομο να στήνει αγώνες κόντρα σε άλλους, με το χρονόμετρο ή με ρεκόρ ταχύτητας. Όπως σοφά λέει και ο λαός το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!