NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Που βρίσκεται το γρηγορότερο ασθενοφόρο του κόσμου;

Στο Ντουμπάι, που αλλού; Μετά τα διάσημα περιπολικά η πολυπληθέστερη πόλη των Ηνωμένων Εμιράτων τραβά ξανά την επικαιρότητα.

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για κάποιο νέο supercar που να εντάσσεται στο στόλο της αστυνομίας του Ντουμπάι. Και για αλλαγή, αυτή τη φορά οι εκεί φορείς είπαν να πρωτοτυπήσουν ενισχύοντας το τμήμα επείγουσων περιστατικών.

Το HyperSport Responder, όπως ονομάζεται, δεν είναι ένα κανονικό ασθενοφόρο με δυνατότητα μεταφοράς ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Αλλά για ένα που χρησιμεύει για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη άφιξη στον τόπο που υπάρχει κάποιο περιστατικό και να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο λόγος για το σπάνιο Lykan Hypersport, το οποίο εντάχθηκε στις υπηρεσίες του Εμιράτου με αφορμή την έκθεση Expo 2020 που γίνεται εκεί. Το αμφιλεγόμενο hypercar είναι βαμμένο σε λευκό και κόκκινο, και έχει επάνω του διάφορες ενδείξεις και σλόγκαν διαφημιστικά του Dubai.

Έχουν κατασκευαστεί μόλις 7 τέτοια αυτοκίνητα, τα οποία εφοδιάζονται με ένα twin-turbo κινητήρα της Ruf στα 3,7 λίτρα με απόδοση πάνω από 750 ίππους. Έχει το «0-100» σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα με τελική στα 395 χλμ./ώρα.

Αυτά για ένα hypercar που έχει χτίσει ένα μύθο. Στη κυριολεξία αφού πέρα από κάποια βιντεάκια δεν υπάρχει τίποτε άλλο σοβαρό γύρω από το Lycan.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!