NEAPINED

Αυξάνονται τα Tesla που φρενάρουν δίχως λόγο

Αυτό καταγγέλλουν στις αμερικανικές αρχές -στο National Highway Traffic Safety Administration- διάφοροι κάτοχοι μοντέλων Tesla στις ΗΠΑ.

Οι καταγγελίες αναφέρουν συμβάντα με ξαφνικά φρεναρίσματα και δίχως να υπάρχει κανένας λόγος. Η εν λόγω περίπτωση αφορά κυρίως στην διάρκεια της λειτουργίας του Auto Pilot και το φρενάρισμα phantom (έτσι το αποκαλούν οι παθόντες οδηγοί) συμβαίνει δίχως κανένα λόγο.

Κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Τόσο για τον οδηγό που μπορεί να αιφνιδιαστεί και να αντιδράσει λανθασμένα, όσο και για τους οδηγούς που ακολουθούν με πιθανή μία σύγκρουση.

Σύμφωνα με την Washington Post τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί το τελευταίο τρίμηνο είναι τουλάχιστον 107. Τα οποία είναι σημαντικά περισσότερα από τα μόλις 34 στους προηγούμενους 22 μήνες.

Προφανώς αφορά σε κάποια λάθος του λογισμικού που αντιλαμβάνεται λανθασμένα πως μπροστά υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Και πως πρέπει εκείνη τη στιγμή το φρενάρισμα «φάντασμα» πρέπει να μειώσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Το phantom-braking εμφανίζεται σε αυτοκίνητα με πολλά χιλιόμετρα και ίσως να μην είναι τυχαίο πως η Tesla αποφάσισε να αντικαταστήσει τα ραντάρ μόνο με νέες κάμερες για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Για την ώρα οι αμερικανικές αρχές της NHTSA εξετάζουν τα συμβάντα σε συνεργασία με την Tesla. Το μόνο σίγουρο είναι πως αρκετοί οδηγοί θα αγχώνονται λίγο περισσότερο κάθε φορά που χρησιμοποιούν το Auto Pilot.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!