NEAPINED

Σε ιστορικό υψηλό οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Σε ιστορικό υψηλό κινούνται οι τιμές καυσίμων στην Ελλάδα, απόρροια των διεθνών πιέσεων τόσο στο μέτωπο των γεωπολιτικών εξελίξεων, όσο και της διεθνής ζήτησης.

Συγκεκριμένα, η αμόλυβδη βενζίνη με βάση τα στοιχεία που δίνει το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείο Ανάπτυξης κυμαίνεται στα 1,841 ευρώ σε 4,280 πρατήρια. H αμόλυβδη 100 οκτανίων φτάνει τα 1,990 ευρώ σε 2,569 πρατήρια ανα την Ελλάδα. Βέβαια, το φως της δημοσιότητας είδαν ρεπορτάζ που έκαναν λόγο και για τιμές 2 ευρώ ανα λίτρο σε αρκετά νησιά (Άνδρο, Ικαρία κ.α.).

Το μεγάλο χτύπημα έρχεται, ωστόσο, σε όσους έχουν στα αυτοκίνητα τους υγραέριο κίνησης. Η τιμή ανα λίτρο έχει ξεπεράσει το 1 ευρώ και ανέρχεται πλέον σε 1,046 ευρώ. Όταν πριν 5 μήνες κυμαίνετο σε 0,65 ευρώ το λίτρο.

Πλέον, το όφελος για όσους έχουν υγραέριο -σε σχέση με την βενζίνη- μειώνεται δραματικά για τον καταναλωτή. Και αυτό επειδή ένας κινητήρας που κάνει χρήση υγραερίου “καίει” 1-2 λίτρα παραπάνω από την εργοστασιακή κατανάλωση αμόλυβδης.

Πάντως, με ενδιαφέρον αναμένεται πως θα εξελιχθούν οι τιμές των καυσίμων το επόμενο διάστημα, που θα επηρεαστούν και με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!