NEA

Μειωμένη η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της έλλειψης μικροτσίπ

Mείζον ζήτημα παραμένει  για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας η έλλειψη μικροτσιπ, έστω και αν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες εκφράζουν αισιοδοξία ότι η κρίση θα μπορούσε να εκτονωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με μιαεκτίμηση της AutoForecast Solutions, ο αριθμός των οχημάτων που περικόπηκαν από τα σχέδια παραγωγής παγκοσμίως, λόγω της έλλειψης μικροτσίπ, έχει αυξηθεί κατά 61% από μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η AFS προβλέπει τώρα ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα εξαλείψουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο οχήματα από τα εργοστασιακά προγράμματα πριν από το τέλος του έτους. Αυτό είναι πάνω από τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια οχήματα που κόπηκαν το 2021.

Η AFS, η οποία παρακολουθεί τον αντίκτυπο της έλλειψης ημιαγωγών στην παραγωγή από τις αρχές του 2021, είπε ότι περίπου 370.500 μονάδες έχουν περικοπεί από τα εργοστασιακά χρονοδιαγράμματα μέχρι στιγμής φέτος.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!