NEA

Το DS E-Tense Performance κοιτάει μπροστά με 815 ίππους

Παρόλο που δεν έχουμε δει ένα σπορ μοντέλο από την πλευρά της η DS συνεχίζει να προβάλλει την συμμετοχή της στο αδιάφορο πρωτάθλημα της Formula E.

Με άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση οι Γάλλοι της DS ίσως θα πρέπει να σκεφτούν την πιθανότητα να βγάλουν στην παραγωγή το ταχύτατο E-Tense Performance. Το οποίο έχει ένα σύστημα πρόωσης με τεχνολογία και από τη Formula E.

Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες. Έναν 250 kW που κινεί τους μπροστινούς τροχούς και έναν 350 kW που κινεί τους πίσω. Η συνδυασμένη ισχύς είναι στα 600 kW / 815 ίππους και η ροπή στα 8.000 Nm.

Από στάση το E-Tense Performance επιταχύνει αστραπιαία αφού χρειάζεται μόλις 2 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο μέσον του πίσω μέρους του αυτοκινήτου δίχως να αναφέρεται η χωρητικότητά της.

Το εμπρός μέρος έχει μια μεγάλη επιφάνεια σε ρόλο μάσκας στην οποία υπάρχει και το λογότυπο της μάρκας, ενώ οι προβολείς αποτελούνται από 800 LED. Στο πίσω μέρος δεν υπάρχει παρμπρίζ αλλά ένας μεγάλος διαχύτης, ενώ το αμάξωμα συνδυάζει ανθρακονήματα με αλουμίνιο.

Το DS E-Tense Performance προλογίζει τη μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της DS. Η οποία από το 2025 και μετά θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!