NEA

Κάντο όπως η Αμερική – Ποτό και οδήγηση δεν πάνε μαζί

Με αφορμή και τα τελευταία στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα, ειδικά μάλιστα κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, κυρία αιτία ήταν η κατανάλωση αλκοόλ.

Υπο το πρίσμα αυτό φαντάζει ως “πανάκεια” για την χώρα μας η τοποθέτηση ειδικού αλκοολόμετρου στα αυτοκίνητα, κάτι που ισχύει ήδη στις ΗΠΑ με πολύ καλά αποτελέσματα. Μάλιστα εκτιμάται ότι από τις 6 Ιουλίου, τα αλκοολόμετρα θα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων που θα αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πως λειτουργεί

Με τη χρήση του αλκοολόμετρου ο οδηγός προτού εκκινήσει τον κινητήρα θα πρέπει να φυσήξει στο ειδικό στόμιο ενός αναπνευστήρα -αλκοολόμετρο- ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει χρήση αλκοόλ από τον οδηγό, σύμφωνα πάντα και με τα όρια που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Στην περίπτωση που ο οδηγός βρεθεί να έχει καταναλώσει περισσότερο αλκοόλ από όσο προβλέπει ο νόμος, τότε ο κινητήρας απλά δεν θα παίρνει μπροστά.

Φυσικά το αλκοολόμετρο θα αφορά τα νέα οχήματα που θα κυκλοροφορήσουν, ενώ με ενδιαφέρον θα αναμένουμε τι θα γίνει και με την τοποθέτηση στα οχήματα που ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Αλλωστε τροχαία ατυχήματα κάνουν και τα παλαιότερα και όχι μόνο τα καινούρια…

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!