NEA

Τέλος στην εξέλιξη κινητήρων βάζει η Nissan

H ιαπωνική εταιρία βάζει πλώρη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σταματά την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης ενόψει του Euro 7.

Η Nissan δεν θα σταματήσει να παράγει κινητήρες καύσης, αλλά σταματά την περαιτέρω εξέλιξή τους αφού πριν το τέλος της δεκαετίας στοχεύει να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό, βέβαια, ισχύει μόνο για την Ευρώπη και ήδη η Nissan έχει ανακοινώσει την έλευση του διαδόχου του Micra που θα είναι ένα κόμπακτ ηλεκτρικό μοντέλο.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Nissan σε μερικά χρόνια τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα είναι δελεαστικά αφού θα ακριβύνουν αρκετά λόγω των αυστηρών κανονισμών για τους ρύπους. Έτσι, οι κατασκευαστές προτιμούν να επενδύσουν στην εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρά στους κινητήρες καύσης.

Ήδη μέσα στη χρονιά αναμένουμε το λανσάρισμα του Ariya, ενώ από του χρόνου θα δούμε το διάδοχο του Micra. Αργότερα, θα λανσαριστεί και το νέο Leaf που θα έχει crossover αμάξωμα, ενώ μετά το 2025 αναμένεται το ηλεκτρικό Juke και προς το τέλος της δεκαετίας το ηλεκτρικό Qashqai.

Όσον αφορά στις άλλες μεγάλες αγορές του κόσμου, όπως τις ΗΠΑ, η Nissan θα συνεχίσει να εξελίσσει νέα θερμικά  και να παράγει SUV και σπορ μοντέλα που θα εκπέμπουν ρύπους.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!