NEA

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Dacia στην Ελλάδα

Η Dacia τον Ιανουάριο κατέκτησε την 5η θέση με μερίδιο 5,8%, επίδοση ρεκόρ για την ελληνική αγορά – Για την ίδια χρονική περίοδο, η μάρκα σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στις πωλήσεις λιανικής, με μερίδιο 8,2%.

Μετά την κορυφαία επίδοση σε επίπεδο πωλήσεων λιανικής που σημείωσε το 2021, πανευρωπαϊκά, ήρθε η σειρά της Ελλάδας, όπου η Dacia έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, το 2021, το μερίδιο αγοράς της Dacia στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικών πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων, έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ του 6,2%, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της, η μάρκα κατέκτησε την 3η θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων λιανικής.

Στην Ελλάδα, το νέο έτος ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, αφού η Dacia σημείωσε την καλύτερη επίδοσή της στην ελληνική αγορά, τόσο σε επίπεδο συνολικών πωλήσεων, όσο και σε επίπεδο πωλήσεων λιανικής.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία των ταξινομήσεων, κατά τον Ιανουάριο του 2022 η Dacia έκανε 322 ταξινομήσεις, σημειώνοντας μερίδιο ρεκόρ της τάξεως του 5,8% επί συνόλου αγοράς και καταλαμβάνοντας την 5η θέση γενικής.

Ακολουθώντας την ευρωπαϊκή δυναμική της, η Dacia στην Ελλάδα τον Ιανουάριο θριάμβευσε και στις πωλήσεις λιανικής, πετυχαίνοντας μερίδιο ρεκόρ της τάξης του 8,2% και καταλαμβάνοντας την 3η θέση συνολικά. 

Βασικός πυλώνας της επιτυχίας της Dacia αποτελεί η θριαμβευτική πορεία των νέων μοντέλων που πλαισιώνουν τη γκάμα της. Με το νέο Sandero να είναι για 5η συνεχόμενη χρονιά 1ο σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά λιανικής, έχοντας παράλληλα, σκαρφαλώσει στη 2η θέση των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων για το 2021, είναι το νέο Duster που έκανε τη διαφορά τον Ιανουάριο που μας πέρασε στην ελληνική αγορά.

Το Duster, παραμένει το best-seller στην κατηγορία των SUV σε πελάτες λιανικής, από το 2018, στην Ευρώπη, έχοντας πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες από τότε που λανσαρίστηκε η 1η γενιά του, το 2010. Στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο, το νέο Duster πέτυχε 199 ταξινομήσεις, που το καθιστούν το C-SUV με τις περισσότερες πωλήσεις της ελληνικής αγοράς και το 5ο μοντέλο σε συνολικές πωλήσεις.

Οι επιδόσεις της Dacia στην ελληνική αγορά, αναμένεται να κινηθούν θετικά και μέσα στο 2022, καθώς η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με δύο πολύ σημαντικά νέα μοντέλα. Το 100% ηλεκτρικό νέο Spring, που είναι σχεδιασμένο να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο το δυνατόν πιο προσιτά στην καθημερινή χρήση, αλλά και το νέο 5-7θέσιο οικογενειακό Jogger, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των πελατών που αναζητούν άνεση, ευρυχωρία και ευκολία διαμόρφωσης

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!