NEA

Οι Mercedes-AMG EQE 43 και 53 έχουν το κάτι παραπάνω

Η γερμανική εταιρία παρουσίασε τις δύο νέες ηλεκτρικές AMG εκδόσεις της EQE που φτάνουν τα 687 άλογα.

Μπορεί να μην έχουν τόσο εξτρεμιστικό χαρακτήρα όπως οι συμβατικές εταιρίες, αλλά ακόμη και τα ηλεκτρικά AMG έχουν τη χάρη τους. Και τα πιο πρόσφατα είναι αυτά που εντάσσονται στην γκάμα της EQE. Συγκεκριμένα, οι AMG EQE 43 και AMG EQE 53.

Ουσιαστικά, οι AMG εκδόσεις απέκτησαν ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ στον μπροστινό άξονα και ταυτόχρονα απέκτησαν και τετρακίνηση. Η μικρότερη EQE 43 αποδίδει 476 ίππους και 858 Nm. Χρειάζεται 4,2 δλ. για το 0-100 και η τελική της περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Η EQE 53 αποδίδει 626 ίππους (687 σε boost mode) και 1.000 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα με τελική στα 203 χλμ./ώρα (3,3 και 220 οι αντίστοιχες τιμές με το Dynamic Plus).

Η μπαταρία είναι στις 90,6 kWh προσφέροντας αυτονομία από 444 έως 533 χιλιόμετρα. Φυσικά, εδώ μεγάλο ρόλο παίζει τόσο το πρόγραμμα κίνησης όσο και το οδηγικό στιλ με το απόβαρο να είναι στους 2,5 τόνους.

Υπάρχουν πέντε προγράμματα οδήγησης (Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual) και συνεχής έλεγχος του αμαξώματος από το AMG Ride Control+. Σε κάθε περίπτωση στάνταρ είναι ο onboard φορτιστής 11 kW, ενώ για ταχύτερο γέμισμα σε wallbox υπάρχει και ο προαιρετικός 22 kW.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες ενισχύσεις στην ανάρτηση με πιο σφιχτό set-up και στα ενισχυμένα φρένα με μπροστινές εξαπίστονες δαγκάνες. Υπάρχει στάνταρ ενεργητική τετραδιεύθυνση για τους πίσω τροχούς, σύστημα τεχνητού ήχου με τρία προφίλ κ.α.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!