NEA

Νέο αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιανουάριο – Ποιες αγορές ξεχώρισαν

Συνέχισαν να μειώνονται τον  Ιανουάριο του 2022, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ, απόρροια της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών που εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε ολόκληρη την περιοχή.

Συγκεκριμένα, φέτος οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 6,0%  φτάνοντας συνολικά τις 682.596 μονάδες – σηματοδοτώντας ένα νέο ιστορικό χαμηλό στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ για τον πρώτο μήνα του έτος.

Ωστόσο διάφορες αγορές στην Κεντρική Ευρώπη σημείωσαν κέρδη τον περασμένο μήνα, με τη Σλοβακία (+72,6%) και τη Ρουμανία (+55,5%) να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, αν και οι πωλήσεις στην Πολωνία συρρικνώθηκαν κατά 10,2% τον Ιανουάριο.

Στη Δυτική Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, σχεδόν όλες οι χώρες παρουσίασαν αρνητικά αποτελέσματα. Εξετάζοντας τις τέσσερις μεγάλες αγορές αυτοκινήτων, διψήφιες απώλειες σημειώθηκαν στην Ιταλία (-19,7%) και τη Γαλλία (-18,6%), ενώ μόνο η Γερμανία σημείωσε σταθερή ανάπτυξη (+8,5%) και η Ισπανία σημείωσε μέτρια άνοδο (+1,0%) ).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!