NEA

Enzo Ferrari: 18 Φεβρουαρίου 1898 [video]

Πριν από μερικές μέρες η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον βίντεο με αφορμή την γέννηση του ιδρυτή της Enzo πριν από 128 χρόνια στη Μόντενα.

Ο Enzo Ferrari είχε περάσει πολλές δυσκολίες στην ζωή του. Ήταν αυτοδημιούργητος μηχανικός και οδηγός αγώνων. Και για αυτό ήταν ένας σχετικά σκληρός και δύσκολος χαρακτήρας που τον διέκρινε το πάθος και το πείσμα του.

Η εμπλοκή με τους αγώνες ξεκίνησε το 1929 με την ίδρυση της Scuderia Ferrari που συνεργαζόταν με την Alfa Romeo. Μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν τον ενδιέφερε τίποτε περισσότερο από τα αυτοκίνητα και τους αγώνες.

Η συνεργασία του με το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι ήταν μια από τις μαύρες σελίδες στην βιογραφία του Enzo. Μετά τον πόλεμο η έδρα της Ferrari μεταφέρθηκε από τη Μόντενα στο Μαρανέλο.

Παρά την τεράστια επιτυχία της Ferrari, η μοίρα στάθηκε σκληρή στον Enzo αφού έχασε το γιό του Alfredo «Dino» στην ηλικία των μόλις 24 ετών (είχε γεννηθεί το 1932) λόγω μυϊκής δυστροφίας. Από τότε και σε ένα διαρκές πένθος ο Enzo φορούσε πάντα μαύρα γυαλιά.

Έμεινε παντρεμένος μέχρι το 1978 με την Laura και μέχρι αυτή να αφήσει τα εγκόσμια. Ωστόσο, ο Enzo είχε έναν δεύτερο γιο με την ερωμένη του Lina Lardi. Τον Piero τον απέκτησε το 1945 και τον αναγνώρισε μετά το θάνατο της Laura.

Σήμερα, ο Piero Lardi Ferrari ζει στο σπίτι του πατέρα του στη Μόντενα και είναι δισεκατομμυριούχος. Του ανήκει το 10,23% της Ferrari και το 13,2% του ομίλου Ferretti.

Το 1988 ο Enzo Ferrari πέθανε στη ηλικία των 90 ετών στο σπίτι του στη Μόντενα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!