NEA

Δεν έμεινε τίποτα από τα οχήματα στο φορτηγό πλοίο που έπιασε φωτιά στις Αζόρες

 H πυρκαγιά που σάρωσε το φορτηγό πλοίο που μετέφερε χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα και παρασύρθηκε στα ανοικτά των ακτών των νησιών των Αζορών της Πορτογαλίας έχασε την έντασή της, πιθανότατα επειδή δεν έχει μείνει τίποτα να καεί, δήλωσε αξιωματούχος του λιμανιού.

Το Felicity Ace, που μετέφερε περίπου 4.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων Porsche, Audi και Bentley, μερικά ηλεκτρικά με μπαταρίες ιόντων λιθίου, έπιασε φωτιά στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού την Τετάρτη. Τα 22 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο πλοίο απομακρύνθηκαν την ίδια μέρα.

«Η φωτιά έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ώρες», είπε ο João Mendes Cabeças, καπετάνιος του πλησιέστερου λιμανιού στο νησί Faial των Αζορών, στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa, λέγοντας ότι πιθανότατα έχει απομείνει λίγο εύφλεκτο υλικό για να καεί. 

Ο Cabeças είπε στο Reuters το Σαββατοκύριακο ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στα ηλεκτρικά οχήματα «διατηρούσαν τη φωτιά ζωντανή», προσθέτοντας ότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για την κατάσβεσή της. Δεν ήταν σαφές εάν οι μπαταρίες πυροδότησε τη φωτιά.

«Πιστεύουμε ότι περίπου 1.100 από τα αυτοκίνητά μας επηρεάζονται. Αυτά τα αυτοκίνητα προορίζονταν να πουληθούν στην Αμερική», είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας στο Carscoops.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!