NEA

Ακόμη και τα Lada ξεμένουν από τσιπ

Eναλλακτικές προμήθειες ηλεκτρονικών τσιπ προσπαθεί να εξασφαλίσει η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz, που ελέγχεται από τη γαλλική Renault.

«Φυσικά, διερευνούμε επίσης τις πιθανότητες να βρούμε εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση των κυρώσεων», είπε ο Νίκολας Μορ, διευθύνων σύμβουλος της Avtovaz, σε δημοσιογράφους στη ρωσική πόλη Ιζέφσκ. Η Avtovaz , πίσω από τη μάρκα Lada, ανήκει σε κοινοπραξία Renault-Rostec, της οποίας η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει σχεδόν το 70%.

Η Ρωσία δεν έχει τη δική της παραγωγή τσιπ και βασίζεται σε ξένες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, λένε οι παρατηρητές της βιομηχανίας. Η Renault παρακολουθεί προσεκτικά την κρίση ασφαλείας στην Ουκρανία για να εκτιμήσει τυχόν επιπτώσεις στις δραστηριότητές της, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Avtovaz πουλάει πάνω από το 90% της παραγωγής της σε τοπικό επίπεδο, είπε ο Yamane, με το άλλο 10% να προορίζεται κυρίως για χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), όπως η Μολδαβία, η Γεωργία και το Καζακστάν. Για την παραγωγή, περίπου το 80% της προμήθειας της Avtovaz βρίσκεται στη Ρωσία, χωρίς εξαγωγή εξαρτημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Avtovaz ανέφερε αύξηση των πωλήσεών της κατά 10,4% σε ετήσια βάση στα 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ (3,23 δισεκατομμύρια δολάρια) και βελτίωση των περιθωρίων της, καθώς οι ισχυρές αυξήσεις τιμών και η επίδραση του μείγματος προϊόντων τη βοήθησαν να αντισταθμίσει την υποτίμηση του ρωσικού ρούβλι.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!