NEAPINED

Πόσα θα δίνατε για το Ford Focus του Colin McRae;

O αδικοχαμένος Σκωτσέζος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς των ράλι και ένας από αυτούς που ακόμη και σήμερα μοιάζει αξεπέραστος.

Οι μικρότεροι σε ηλικία ίσως να γνωρίζουν τον Colin McRae περισσότερο μέσα από τα εξαιρετικά βιντεοπαιχνίδια. Όσοι τυχεροί καταφέραμε να τον απολαύσουμε να περνά από τις ειδικές του Ακρόπολις όπως κανείς άλλος, σίγουρα θα έχουμε μοναδικές αναμνήσεις από αυτόν τον σπουδαίο οδηγό.

Ο McRae ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα μας, αλλά και αυτός αγαπούσε ιδιαίτερα το Ακρόπολις. Άλλωστε, είχε σημείωσε 2 νίκες με το Subaru Impreza (1996, 1998) και τρεις σερί (2000, 2001, 2002) με το Ford Focus.

Τον ένα και μοναδικό του παγκόσμιο τίτλο ο McRae τον είχε κατακτήσει το 1995 με την Subaru. Τις επόμενες δύο σεζόν έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο τερματίζοντας στην 2η θέση. Από το 1999 και έπειτα αγωνίστηκε με την Ford και το 2001 τερμάτισε στην ίδια θέση.

Είχε μία άτυχη στιγμή όταν με το εικονιζόμενο Focus WRC είχε έξοδο στο ράλι της Βρετανίας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και τον τίτλο να πάρει ένας άλλος αδικοχαμένος. Ο επίσης σπουδαίος Richard Burns που έφυγε λόγω καρκίνου στον εγκέφαλο στην ηλικία των 34 ετών.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο επισκευάστηκε και αγοράστηκε από έναν συλλέκτη που το εμφάνιζε περιστασιακά στο Goodwood. Η Silverstone Auction το πουλά με μια τιμή στα περίπου 360 με 420 χιλιάρικα ευρώ. Με αυτό το Focus WRC o McRae είχε νικήσει το 2001 στο Ακρόπολις και είχε τερματίσει 2ος στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Colin McRae είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε στο WRC το 2008. Κάτι που δεν έγινε ποτέ αφού ένα χρόνο νωρίτερα (το Σεπτέμβριο του 2007) το ελικόπτερο που πιλοτάριζε ο τότε 39χρονος έπεσε παίρνοντας στον θάνατο τον ίδιο, τον γιό του Τζόνι και δύο οικογενειακούς φίλους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!