NEA

Στο βυθό του Ατλαντικού εκατοντάδες Porsche και Bentley του πλοίου Felicity Ace

Στον βυθό του Βόρειου Ατλαντικού κατέληξαν από χθες το πρωί χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα του VW Group που μετέφερε το φορτηγό πλοίο Felicity Ace, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειριζόταν το σκάφος.

Δύο εβδομάδες αφότου έπιασε φωτιά, το εν λόγω πλοίο Felicity Ace βυθίστηκε το πρωί της Τρίτης περίπου 253 μίλια ανοιχτά των Αζορών.

Το car carrier πλοίο κατέπεσε περίπου στις 9 π.μ. τοπική ώρα αφότου πήρε κλίση προς τα δεξιά, βυθίζοντας περίπου 4.000 αυτοκίνητα -συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.000 Porsche και 200 Bentley- στη θάλασσα, σύμφωνα με την εταιρεία, MOL Ship Management.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες είχαν ανησυχήσει ότι το πλοίο θα βυθιζόταν και για τη ρύπανση που θα προκαλούσε στο μοναδικό οικοσύστημα των Αζορών. Συγκεκριμένα, στο πορτογαλικό αρχιπέλαγος στον Βόρειο Ατλαντικό, όπου ο βυθός καλύπτεται από κοραλλιογενείς υφάλους, κοραλλιογενή δάση και σφουγγάρια.

Η περιοχή φιλοξενεί σπερματοφάλαινες, γαλάζιες φάλαινες, καμπουροφάλαινες, δελφίνια και καρχαρίες, μεταξύ άλλων ειδών, σύμφωνα με την Oceana, μια περιβαλλοντική ομάδα. Ας ελπίσουμε πως η ρύπανση θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!