NEAPINED

Euro NCAP: Νέα μοντέλα, νέα crash-test [video]

Στο νέο κύκλο δοκιμών που έκανε ο Euro NCAP όλα τα νέα μοντέλα αξιολογήθηκαν με 5 αστέρια με εξαίρεση τη νέα BMW 2 Coupe.

Από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ήταν η αξιολόγηση της νέας BMW 2 Coupe με μόλις 4 αστέρια επειδή παρουσιάστηκε κάποια δυσλειτουργία στο σύστημα φρεναρίσματος πανικού.

Ο Euro NCAP δίνει μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα υποβοήθησης (πήρε 64%) και έτσι νέα BMW έχασε το ένα αστέρι. Ωστόσο, στα υπόλοιπα crash-test τα πήγε εξαιρετικά.

Πέντε αστέρια πήρε και το νέο ηλεκτρικό Renault Megane E-Tech, με 85% στην προστασία των πεζών, 88% στην προστασία των παιδιών, 65% για τους πεζούς και 79% στα συστήματα ασφαλείας.

Το VW Polo κατάφερε να πάρει 5 αστέρια, με 94% στην προστασία των ενήλικων, 80% των παιδιών, 70% στους πεζούς και 70% στα συστήματα υποβοήθησης. Ανάλογη αξιολόγηση με πέντε αστέρια πήρε το νέο VW Taigo, με λίγο χειρότερη βαθμολογία για τους πεζούς λόγω και της σχεδίασης.

Και το Lexus NX τα πήγε πολύ καλά με 83% στην προστασία των ενηλίκων, 87% για την προστασία των παιδιών, 83% για τους πεζούς και 91% στα συστήματα υποβοήθησης.





Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!