NEA

Toyota: Στοπ στην Ρωσία – Mercedes & BMW: Σταμάτησαν εξαγωγές

Την αναστολή της παραγωγής στη Ρωσία από την Παρασκευή, καθώς και των εισαγωγών στη χώρα, ανακοίνωσε η Toyota, ως αποτέλεσμα των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού των προϊόντων της, που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη παρήγαγε 80.000 οχήματα πέρυσι, κυρίως για την τοπική αγορά, και απασχολεί «περίπου 2.600 άτομα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Toyota, της οποίας οι πωλήσεις στη Ρωσία είναι οριακές σε κλίμακα ομίλου.

Οι «διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού» που αναφέρει ο όμιλος σε δελτίο τύπου συνδέονται με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και τις διεθνείς κυρώσεις που έκτοτε έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, επιβεβαίωσε αυτός ο εκπρόσωπος.

Άλλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Honda και Mazda, σταμάτησαν προσωρινά τις εξαγωγές οχημάτων ή ανταλλακτικών στη Ρωσία λόγω διεθνών κυρώσεων κατά της Μόσχας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της Nissan, η οποία διαθέτει επίσης εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ότι η παραγωγή της εκεί συνεχίζεται προς το παρόν, ενώ «παρακολουθεί στενά» την εξέλιξη της κατάστασης.

Όσον αφορά στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σταματά τις εξαγωγές αυτοκινήτων της στη Ρωσία και αναστέλλει την κατασκευή τους στη χώρα.

«Η Mercedes-Benz θα αναστείλει τις εξαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων και μίνι βαν προς τη Ρωσία μέχρι νεωτέρας, καθώς και την τοπική κατασκευή στη Ρωσία», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρκετές γερμανικές και δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη ανακοινώσει την απόσυρσή τους από τη ρωσική αγορά.

Η BMW, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την Τρίτη προσωρινή διακοπή των εξαγωγών της στη Ρωσία «λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης».

Τέλος ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φορτηγών στον κόσμο, η Daimler Truck, τελείωσε επίσης τη συνεργασία της με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Kamaz. Η τελευταία κατασκευάζει επίσης τανκς.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Η RENAULT ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

    Όσον αφορά την τελευταία ανακοίνωση του ομίλου Renault, η διοίκηση του ομίλου AVTOVAZ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές, καθώς και με τους μετόχους της εταιρείας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ληφθεί όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλιστεί ότι το εργατικό δυναμικό των 40.800 εργαζομένων παραμένει στη θέση του. Ειδικότερα, η Εταιρεία αποφάσισε να αναβάλει τις θερινές εταιρικές διακοπές του 2022 για τις 4-24 Απριλίου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των αλυσίδων εφοδιασμού μας. Επιπλέον, εργαζόμαστε ενεργά για την αντικατάσταση ορισμένων κρίσιμων εισαγόμενων εξαρτημάτων με εναλλακτικές λύσεις. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης ειδικές εκδόσεις ορισμένων μοντέλων LADA που θα επηρεάζονται λιγότερο από τα εισαγόμενα εξαρτήματα. Αυτά θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμα στους πελάτες μας τους επόμενους μήνες.

    Ο Όμιλος AVTOVAZ δεσμεύεται να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων, των προμηθευτών, των αντιπροσώπων και των συνεργατών του σε όλη τη Ρωσική Ομοσπονδία και στις εξαγωγικές αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!