NEA

Η ζήτηση για τα ηλεκτρικά διπλασιάστηκε

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων σημειώνουν εκρηκτική άνοδο σε όλες τις μεγάλες αγορές του πλανήτη.

Κάτι που οδήγησε σε διπλασιασμό του μεριδίου αγοράς τους στο 6% επί του συνόλου των αυτοκινήτων μέσα στο 2021, σύμφωνα με μετρήσεις της JATO Dynamics.

Τα BEV σημειώνουν πολύ μεγάλη άνοδο και στην Κίνα, με τις περσινές πωλήσεις εκεί να αντιπροσωπεύουν περίπου το μισό των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Άνοδος υπάρχει και στην Ευρώπη και -λιγότερο- στις ΗΠΑ, αλλά άλλες περιοχές του πλανήτη έχουν μείνει αρκετά πίσω.

Σε ότι αφορά τις εταιρίες, μόνη της η Tesla κατέχει το 21% της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων του 2021. Ωστόσο, αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη άνοδο εταιρίες όπως το VW Group και το γκρουπ Stellantis.

Συνολικά πωλήθηκαν πάνω από 4,2 αμιγώς ηλεκτρικά σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2021, από 2,01 εκατ. το 2020 και 1,4 εκατ. το 2019. Και όλα αυτά μέσα σε μία γενικότερη συρρίκνωση της αγοράς λόγω της πανδημίας αλλά και των ελλείψεων σε ημιαγωγούς.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!