NEAPINED

Ποιά αυτοκίνητα ΔΕΝ προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα;

To ξέρατε ότι όσο πιο μικρό είναι το αυτοκίνητο σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πέσει θύμα κλοπής;

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μελέτη της Hellas direct για το 2021 η οποία μετά ενδελεχή έρευνα σε 170.000 ασφάλειες που είχε στο χαρτοφυλάκιο της κατέληξε σε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το μέγεθος μετράει;

Τελικά, μετράει στις κλοπές αυτοκινήτων, αφού όσο μικρότερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο κινδυνεύει να πέσει σε χέρια αετονύχιδων. Σύμφωνα με την έρευνα  ένα ΙΧ κάτω των 3,7 μέτρων έχει πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να κλαπεί απ’ ότι ένα μεσαίο ή μεγάλο ΙΧ (4,1m και άνω).

Οι πιο ευάλωτες ηλικίες οδηγών είναι οι νέοι οδηγοί

Ενα ιδιαίτερο στοιχείο στις κλοπές αυτοκινήτων είναι η ηλικία των θυμάτων. Φαίνεται ότι οι μικρότεροι σε ηλικία οδηγοί κινδυνεύουν περισσότερο. Συγκεκριμένα για κάθε 1.000 οδηγούς ηλικίας 20-29 που είχαν ασφαλισμένο το ΙΧ τους στην Hellas Direct το 2021, συνέβησαν 8 περιπτώσεις κλοπών μερικής ή ολικής, αριθμός τουλάχιστον διπλάσιος από τις ηλικίες οδηγών 40 ετών και πάνω.

Έχουν οι κλοπές αυτοκινήτων ωράριο;

Ασφαλώς και δεν έχουν ωράριο οι έκνομες ενέργειες, ωστόσο, όπως δείχνει  η έρευνα  όλες οι ώρες και οι ημέρες δεν είναι τελικά  ίδιες, μιας και φαίνεται πως οι κλέφτες έχουν προτιμήσεις και στα ωράρια που χτυπάνε.

Αύγουστος, Σεπτέμβρης και Οκτώβρης ήταν οι μήνες του 2021 με τα μικρότερα ποσοστά κλοπών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Hellas Direct, ενώ οι μέρες με τις λιγότερες περιπτώσεις κλοπών ήταν η Κυριακή με μόλις 7,5% και το Σάββατο με 9,5%.

Όσον αφορά τις ώρες που χτυπάνε οι παράνομοι η έρευνα φανέρωσε ότι το βράδυ λοιπόν, από τα μεσάνυχτα και έως τις 06.00 το πρωί, είναι το διάστημα με τις λιγότερες περιπτώσεις κλοπών με ποσοστό 8,5%. Το υπόλοιπο 91,5% συμβαίνει τις υπόλοιπες 18 ώρες.

Ποια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες;

Κατόπιν των παραπάνω, η έρευνα καταλήγει ποια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες, Είτε γιατί δεν τους είναι εύκολο να τα κλέψουν, είτε γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε ανταλλακτικά. Σίγουρα όμως δεν είναι θέμα γούστου. Ας δούμε τη λίστα:

  • Nissan Almera
  • Hyundai i10
  • Honda Civic
  • Skoda Fabia
  • Opel Corsa
  • Audi A3
  • Toyota Corolla
  • Peugeot 206
  • Toyota Avensis
  • Mercedes C-Class

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!